Jump to Navigation

Dajte si pozor!

Neprehliadnite!

Ak váš inzerát už nie je aktuálny, vymažte ho prosím, tak, že kliknete na Upraviť a úplne dole na Odstrániť. Ak chcete niekomu, kto reagoval na váš inzerát poslať mail, kliknite na meno autora komentára, rozbalí sa vám nové riadkové menu a z neho si vyberte Kontakt. Ak chcete reagovať na inzerát v rubrike Darujte, postupujte rovnako, kliknite na meno autora inzerátu a z nového menu si vyberte Kontakt a pošlite mail.

Veci je možné len darovať, nie je možné predávať ani za symbolickú cenu.

Bežne tu čítam upozornenia takéhoto typu na tú "bakanú", na hentú "bakanú". Dnes tu dokonca jedna užívateľka tejto webstránky vycapila upozornenie na pani Ingrid, plus jej plné osobné údaje (meno, priezvisko, mailovú aj reálnu adresu).
Zverejňovať cudzie osobné údaje je však neprípustné.

Spýtala som sa jej, prečo zvolila takúto formu, prečo nekontaktovala administrátorov, ktorí riešenie takýchto situácii majú priamo v náplni práce. Stačí kliknúť na kontakt hore na lište a poslať mail.
"Odpoveďou" bolo, že svoj príspevok zmazala.

Nuž, tak píšem do svojho príspevku, ten mi nikto nezmaže. Ja rozhodne nie, administrátor nemá dôvod.

Pôvodná myšlienka tejto webstránky bola nevyhadzovať veci, ale vzájomne sa nimi obdarúvať.
Dlhodobo sledujem, že si to tu mnohí zamieňajú s určitou formou charity, čo by ešte nebolo v neporiadku.
Ale podchvíľou sa tu kádruje, kto je "hodný" prijímateľ pomoci a kto je "hodný" odosielateľ pomoci. To už sa mi v poriadku nezdá.

Keď už si tu teda chcete silou-mocou pomáhať, a nie iba jednoducho darovať to, čo už nepotrebujete; aspoň skúste nesnažiť sa pritom "robiť si schodíky do neba".

V skutočnosti totiž nikto nie je povinný byť za našu pomoc vďačný, ani nám ju vracať, ani nás oslavovať.
Nikto tiež nie je povinný prijať našu pomoc v takej forme, akú chceme a vieme poskytnúť.

Pomáhať druhým je skvelá vec, ale len za predpokladu, že pomáhať chcem a môžem. Obe motivácie sú rovnako dôležité.
Ak pomáham len preto, aby sa mi to vrátilo, je to nanič.
Ak pomáham preto, aby som bola za cnostnú osobu, je to nanič.
Ak pomáham a súčasne kladiem podmienky, je to nanič.
Ak pomáham tomu, kto žiadnu pomoc nechce, je to nanič.

Air Max 95 Invigor Print

Komentáre

Ak by chcel niekto so mňou diskutovať, super, ale upozorňujem, že na nete zásadne každému tykám, a každý tyká mne. Tak je to bežné na internetových fórach, tak mi to vyhovuje.
Prosím, tykajte mi (použila som množné číslo = vy, všetci).

Aj mne vyhovuje tykanie :o) V príspevku zabudla napísať, že zaplatila poštovné a preto ju to hnevá....

Aj keby zaplatila poštovné trikrát, stále jej to nedáva právo vycapiť cudzie osobné údaje kdekoľvek.
Ako riešiť takéto situácie som napísala hore - treba kontaktovať administrátora danej webstránky.

Užívateľka, ktorá upozorňovala na pani Ingrid, založila ďalší príspevok. Avizuje v ňom, že zmaže aj ten, aj s komentármi druhých ľudí. Nebudem teda na jej písmenká odpovedať tam, urobím to tu.


georgína
Nakoľko trváte na tom, že pani Ingrid má právo okrádať ľudí a nesmiem zverejniť jej údaje zmazala som blog a tento odkaz zmažem do hodiny tiež. Nech teda pani Ingrid okráda ľudí o peniaze a upratuje si doma... Ja to nikdy robiť nebudem.
A k tomu tykaniu: toto nieje diskusné fórum, ani sociálna stránka ako FB a pod. kde si pridávate priateľov a potom si tykáte, Táto stránka je o pomoci druhým a pre si ti mamičky normálne vykajú. Vykanie je prejavom úcty k druhým, to Vás mohli naučiť rodičia, ale na nete si o tom môžete prečítať tiež namiesto hľadanie spôsobov ako uchrániť klamárov. Pekný deň

Nikde som nenapísala, že ktokoľvek má právo druhých okrádať. Mám skopírované plné znenie tvojho predchádzajúceho príspevku o pani Ingrid, aj s diskusiou, kľudne to tu môžem dať.
Ty nielenže so svojimi príspevkami zmažeš komentáre druhých ľudí, a to bez toho, aby s tým súhlasili. Potom ešte klameš, že napísali niečo, čo nenapísali.

K tykaniu - nebudem meniť svoje zvyky len preto, že si to niekto želá. Opakujem, že na nete je vzájomné tykanie bežné, v súlade s netiketou. A aj keď sa ti to nepáči, každá webstránka, na ktorú vkladajú užívatelia svoje príspevky a komentáre, je diskusné fórum.

Opakujem, táto stránka nie je určená na pomoc druhým, ale na darovanie vecí, ktoré už nepotrebujeme.

ach Boze preboze, co sa to tu v poslednej dobe na tejto stranke deje? Trosku ma to zarmucuje, lebo uz to niekedy nabera naozaj extremne rozmery...Tie komentare, blogy, atd, atd... Dalsia vec, a nech sa na mna zato nikto nehneva, ale mam pocit, ze vela ludi si tuto stranku PLETIE so socialnym uradom...Kto dnes nieje v horsej financnej situacii? Tato stranka je presne o tom, ako napisala Georgina "darovanie veci, ktore nepotrebujeme"...Kedy to vsetci pochopia uz?

cimulka pani gergíne teraz nejde o to načo bola založená táto stránka, ale o to aby obhájila osobné údaje ľudí čo vedome klamú a okrádajú. Uznávam, že ochcran osboných údajov je z jej strany dobrá vec, ale prezentuje to tak, ako keby som ja ublížila ja pani Ingrid a nie ona okradla mňa. Ako som napísala v príspevku pani mi poslala úplne iné veci ako sľúbila. Na tejto stránke sú samozrejme väčšinou slušný ľudia ale nájdu sa aj rovnaký ako pani Ingrid zo stránky darujem.sk. Keďže som chcela mamičky tejto stránky ochrániť pred ďalšou podvodníčkou, zostala som ja tá zlá čo ubližuje klamárom, hoci som nikoho neoklamala a ak môžem pomôžem čo môžu potvrdiť aj mamičky na tejto stránke..

Anulka, dobre, idem sem zavesiť tvoj pôvodný príspevok, aj s diskusiou. Prekrúcaš a vyslovene klameš, zrejme si myslíš, že ak niečo zmažeš, tak je to preč, čiže môžeš tvrdiť, čo si len zmyslíš.

Omyl.

Pozor na pani Ingrid Šantal

***

17 január, 2013 - 12:28 - anulka

Od pani Šantal z mailovou adresou luisi moser http://darujem.sk/pun/viewforum.php?id=158 má inzerát pod nickom luisi. Namiesto očakávaných kníh a puzzle mi poslala za krabicu od topánok hračiek. Dajte sa na ňu pozor!!!

•anulka's blog

***

Komentáre

***

anulka - 17.01.2013 - 12:38

Keďže mi nejako zvláštne skracuje text a vynecháva vety prepíšem to ešte raz, nech je to zrozumiteľné:
Od pani Šantal z mailovou adresou luisi moser http://darujem.sk/pun/viewforum.php?id=158 má inzerát pod nickom luisi. Namiesto očakávaných kníh a puzzle mi poslala za krabicu od topánok hračiek. Dajte sa na ňu pozor!!!

***

georgina - 17.01.2013 - 13:23

Anulka, a spýtala si sa na to pani Ingrid? Možno len posielala viac balíkov a pomýlila sa pri písaní adries.

Nevychádzam inak z úžasu - tak niekto ti niečo pošle, nie síce to, čo si čakala, ale pošle, a ty tu vycapíš na pranier darcovo celé meno, priezvisko, aj jeho mailovú i reálnu adresu.

Pôvodná myšlienka tejto strány bola nevyhadzovať veci, ale vzájomne sa nimi obdarúvať.
Nie vykrikovať tu, že ti ktosi poslal niečo iné ako si chcela.

***

georgina - 17.01.2013 - 13:53

Kontaktovala som majiteľku stránky - obratom vymazala aj mailovú aj reálnu adresu pani Ingrid.

***

Nikolina - 17.01.2013 - 14:25

Ja by som tie hračky prijala :o)

***

Nikolina - 17.01.2013 - 14:27

Georgina ma pravdu, treba prediskutovať priamo s tou pani, ale potom nerozumiem keď s tým Georgina súhlasí a dáju potom vymazať. Vylučuje sa to :o)

***

georgina - 17.01.2013 - 14:40

Prosím ťa, ako si prišla na to, že s Anulkou súhlasím? Vyjadrila úžas nad jej podivuhodným postupom.

Predpokladám, že Anulka s pani Ingrid nič nekonzultovala, rovno tu vycapila svoj protest voči jej údajnej neserióznosti. Plus jej osobné údaje, čo je neprípustné, preto som poslala mail majiteľke stránky. Nedala som vymazať Anulku - majiteľka stránky z Anulkinho textu vymazala osobné údaje pani Ingrid.

***

anulka - 17.01.2013 - 14:51

Ja som tú pani kontaktovala, ale neodpísala mi a hračky sú skutočne nepoužiteľné ( chýbajú kolieska na autíčkach, kúsky nejakého oplotenia, vlečka má odlomené oje čo sa pripája a vlastne ju ani nieje k čomu pripojiť a pod.), preto ich chcem vyhodiť. Ja si vážim každú vec čo dostanem, ale to ma skutočne dostalo. Ani na jednej fotke čo mi pani poslala neboli tie "hračky".

Pani georgína, ak by som to spravila ja Vám tak som si istá, že vy tú adresu napíšete tiež. Ako budú teraz mamičky vedieť na koho si vlastne majú dať pozor???
Majiteľka stránky má právo vymazať čo sem nepatrí, ale nechápem prečo tú pani bránite práve vy.
A čo sa týka neprípustnosti Osobných údajov, prečo sú potom podľa Vás v iných blogoch prípustné?

***

georgina - 17.01.2013 - 14:56

Ako ty môžeš vedieť, čo by som hypoteticky urobila ja? Nevieš.
Uisťujem ťa, že ísť sa rozhorčovať na stránku by mi ani nenapadlo.

Aj keď si pani Ingrid napísala, môže byť XY dôvodov, prečo ti neodpísala. Ona dokonca ani nemá povinnosť ti odpisovať.
Na druhej strane ty nemáš právo vycapovať tu jej osobné údaje.

Zastanem sa vždy, keď natrafím na akúkoľvek neférovosť.
Ozvem sa vždy, keď tu nájdem nejaký "pokus o lynčovanie". Opakujem - táto stránke bola určená na vzájomné obdarúvanie. Nie na kádrovanie, kto je "hodný" prijímateľ pomoci a kto je "hodný" odosielateľ pomoci.

Webstránka podajdalej.sk proste nie je o charite.
Ak sa ti dar pani Ingrid nehodí, tak ho podaj ďalej (ako hovorí už názov stránky), alebo vyhoď. Ale nerozhorčuj sa tu na darcu.

***

georgina - 17.01.2013 - 14:59

A čo sa týka neprípustnosti Osobných údajov, prečo sú potom podľa Vás v iných blogoch prípustné?

Nie sú prípustné nikde, ale ani admin, ani majiteľka stránky tu nesedia 24 hodín denne 365 dní v roku. Ak niečo také nájdem inde, zase to nahlásim, a zase to bude vymazané. Osobné údaje druhých osôb sa tu nesmú uverejňovať.
Ak si tu niekto vycapí svoju vlastnú adresu, či už mailovú, alebo reálnu, alebo svoje súkromné telefónne číslo, je to jeho vec. Ale nik tu nesmie zverejniť cudzie osobné údaje.

***

anulka - 17.01.2013 - 15:05

Neviem kedy sme si my dve potykali, ja Vám Vykám a vy drzo tykáte.
A k tej povinnosti odpisovať: Zoberte si túto situáciu, že sa stne Vám. Poprosíte napríklad mňa, aby som Vám poslala xy a ja Vám pošlem ab. Vy si zapaltíte poštovné a nakoniec zistíte, že ste dostali nepoužiteľné veci. Bolo by Vám to jedno a necháte, nech oklamem ďalšie mamičky ako oklamala mňa. Potom by som ignorovala maily od Vás a Vy by ste určite s pokojným svedomým, že ste vlastne zahodili peniaze sedela a nič nerobila. Ja som v kľude a s čistím svedomím napísal a upozornila mamičky nech nenaletia tak ako ja, ale vďaka Vám má teraz pani Ingrid možnosť klamať ďalej. Lebo ja som ju podľa Vás dala na pranier.

***

georgina - 17.01.2013 - 15:15

Na internetových fórach si užívatelia bežne navzájom tykajú. Je to štandart, na nete tykám každému, na nete každý tyká mne, ak mi niekto začne vykať, poprosím ho, aby s tým prestal. Nesprávam sa drzo, správam sa v súlade s netiketou.

Vy (myslím tých stálych návštevníkov tejto webstránky, myslím prvú osobu množného čísla, teda nevykám)) sa tu hráte na nesmierne cnostných ľudí, okázalo si tu vykáte, a súčasne tu zakladáte čierne listiny, či dokonca príspevky s plným menom a priezviskom už v nadpise, s upozornením, aby si dávali na dotyčnú pozor.

Ak si myslíš, že niekto nejako ukrivdil tebe, či druhému, máš kedykoľvek možnosť kontaktovať administrátora. Stačí kliknúť na kontakt na lište hore a napísať mail.
Administrátor má priamo v náplni práce niečo takéto riešiť.

***

georgina - 17.01.2013 - 15:19

Zoberte si túto situáciu, že sa stne Vám. Poprosíte napríklad mňa, aby som Vám poslala xy a ja Vám pošlem ab. Vy si zapaltíte poštovné a nakoniec zistíte, že ste dostali nepoužiteľné veci. Bolo by Vám to jedno a necháte, nech oklamem ďalšie mamičky ako oklamala mňa. Potom by som ignorovala maily od Vás a Vy by ste určite s pokojným svedomým, že ste vlastne zahodili peniaze sedela a nič nerobila.

Opakujem, nemáš šajnu, čo by som urobila v takej situácii ja.
Už som napísala, že by som to nevycapovala na stránku. Obrátila by som sa na administrátora. Slušne, vecne napísala, čo sa stalo. Ďalej je to na ňom.

***

anulka - 17.01.2013 - 15:10

Mimochodom ak si prečítate poriadne prvý príspevok nieje na tejto stránke,a le na stránke darujem.sk a to je veľký rozdiel.

***

georgina - 17.1.2013 - 15:16

Prosím, tykaj mi.

Ak sa tento prípad neodohral priamo na tejto stránke, tak tým duplom tu nemáš čo upozorňovať, Treba kontaktovať administrátorov danej webstránky.

***

A čo podľa Vás prekrúcam??? Ak ste chcela vložiť zmazaný blog mala ste ho dať celý a nie skrátený a teraz ma obviňovať.

Od prvého môjho komentára pod tvojim príspevkom som písala hlavne o tom, že nevieš, či náhodou nešlo o nedorozumenie, a že si zverejnila cudzie osobné údaje.
Nikde som nenapísala, že niekto môže kradnúť, ako si tvrdila v tvojom druhom príspevku, ten som skopírovala vyššie (môj komentár odoslaný o 16:29).

Je tu kompletný tvoj prvý príspevok, aj s diskusiou, zas klameš. Mala si ho tu nechať, bolo by všetko jasné.
Ty si so svojim príspevkom zmazala cudzie komentáre, bez toho, aby si sa vôbec spýtala, čo diskutujúci na to, či sa im to pozdáva.
Ale robiť mi prednášky o úcte - to ti ide.

Nejdem sa s tebou dohadovať, ľudia, čo sem chodia, vedia čítať, je tu všetko, čo sme si my dve popísali.
Úsudok si tiež každý vie urobiť.

To je prekrúcanie??? Vy už môžete vložiť osobné údaje dotyčnej pani a ja nie? Už to nieje ochrana osobných údajov? A ak ste máte celý blog skopírovaný mal by byť bez adresy pani Ingrid, lebo ho odministrátorka zmazala po Vašom upozornení. Takže ako je potom možné, že v skopírovanom príspevku sa nachádzajú tie údaje?
Máte pravdu ľudia vedia čítať a tiež si všimnú, že píšete, že ste dala adresu zmazať a skopírovanom príspevku už to zmazané nieje. Prečo ste si ten skopírovaný príspevok prispôsobili podľa seba a nenapísali pravdu???

KDE som ja vložila KOHO osobné údaje???
Ty si pôvodne napísala celé meno, prizvisko, mailovú aj reálnu adresu pani Ingrid, to sú osobné údaje.
Majiteľka stránky to na moje upozornenie zmazala. V kópii tvojho príspevku, ktorý som tu vložila, teda žiadne osobné údaje nie sú.

Nehnevaj sa, Georgína, ale mám pocit, že sa zbytočne navážaš do nesprávnych ľudí. Vo veľa veciach máš pravdu, ale podávaš ich tu tak, akoby si hovorila so žiakmi osobitnej školy, čo ma teda dosť udivuje. Ži a nechaj žiť. Pekný večer. Zuzana

Zuzana, ja sa nenavážam do nikoho, nikoho som v mojom príspevku nemenovala. Keby sa tu nezačala Anulka osopovať, tak o koho ide, by vedelo možno desať ľudí, ktorí boli práve na stránke, keď sme si my dve s Anulkou pod jej príspevkom písali.

Skús si kliknúť na môj nick a potom na sledovať, prečítaj si moje príspevky na stránke. Dokola tu píšem v podstate o tom istom.
Webstránka Podaj ďalej nie je o lustrovaní užívateľov, nie je o vykrikovaní, čo komu kto kde ne/poslal a v akom stave.

Podaj ďalej je o darovaní vecí, ktoré už nepotrebujeme.

Skúste to pochopiť.
Vy, všetci.

Georgína, ja Tvoje príspevky sledujem dosť dlho, na základe toho som napísala to, čo som napísala. A znova mám pocit, ako keby som dostala odpoveď pre duševne zaostalú osobu :) Ja všetko, čo píšeš, chápem, práve to sa Ti snažím povedať - každý má právo na vlastný úsudok, napriek tomu, že s tým, čo píšeš, v podstate súhlasím. Ja si ale na rozdiel od Teba myslím, že kto sa cíti oklamaný, má právo na to poukázať. Bez ohľadu na blá, blá, blá...

Ak sa niekto cíti oklamaný, mal by rozhodne najprv kontaktovať administrátora.
Potom, ak si bude istý, že sa jednalo o podvod, nech trebárs napíše na stránku.

Anulka však jednoducho nevie, či pani Ingrid nie je náhodou odcestovaná, alebo či nie je v nemocnici. Možno sa jej pokazil PC. Je X možností, prečo Anulke neodpovedala na mail.
Okrem toho, pani Ingrid nikoho neokradla. Anulka jej poslala peniaze na poštovné, balík dostala. Síce s niečím iným, ako chcela, ale poštovné bolo zaplatené. Iný obsah mohol byť omyl.
Navyše sa to celé udialo na inej webstránke, ale sťažovať sa na pani Ingrid prišla sem.
Hlavne uviedla cudzie osobné údaje (viem, som ako papagáj).

Komunikujem ako viem, snažím sa písať čo najpodrobnejšie, aby som čo najviac eliminovala možnosť nedorozumenia. Hovorím tak aj v bežnom živote, zase sa nebudem prerábať podľa niekoho predstavy.
Nikdy som tu, ani nikde inde na nete, ani v osobnom živote nikomu nevytýkala, že niečo robí. Pýtam sa, prečo to robí. Nie vždy síce dostanem odpoveď, ale spýtala som sa.

Nevynášam súdy. Niečo, čo je len mojim dojmom, nevydávam za fakt.
Tu sa však také deje bežne. A to teraz nie je súdenie, to je konštatovanie stavu.

Georgina, viem, že tvojim zámerom bolo len poukázať na viaceré veci, ktoré si uviedla vyššie.
Ale tým, že sme na internete, kde komunikujeme len prostredníctvom viet bez intonácie, niekedy tvoje príspevky vyznievajú dosť chladne voči druhým.

Anulka nemala uviesť celú adresu a podobne, ale chápem aj jej rozpoloženie. Keďže peniažkov nemá veľa a i z toho mála chcela deťom urobiť radosť, vyberala z fotografíí ponúkaných hračiek a prišlo niečo diagonálne odlišné, čo ani na fotografiách nebolo a dokonca v zlom stave... To nie je férové, či už sa jedná o pomoc druhým, alebo o posúvanie nepotrebných vecí. Dnes je poštovné dosť vysoké a zaň si koľkokrát kúpiš v zľave, či v secondhande, jednu drobnú hračku. Niektoré z nás nemáme často ani na to poštovné a predsa ho vyčleníme z rozpočtu a slušne, ochotne a hneď ho vyplatíme. Mohlo sa jednať o omyl, zároveň nemuselo a pri takejto príležitosti občas reagujeme pod emóciami. Pri toľkých zlých skúsenostiach sa nečudujem. Pritom nie je osobou, ktorá by si vyberala len tie nové, značkové atď, vyberala len podľa typu hračky, nie podľa prehnaných kritérií.

Anulka chcela len poukázať na svoju skúsenosť a i preto, aby sa nestala niekomu inému, som si istá, že plnú adresu tu uvádzať nebude a že to bude riešiť s adminmi, neviem, či tu ale nebola (možno nevedome a nechtiac) "zvrzaná" viac ako musela.

A mrzí ma, že má ďalšiu zlú skúsenosť :(

Opakujem tretí a posledný raz, nebudem sa prerábať podľa nikoho požiadaviek. Komunikujem ako viem, nebalím nič do pozlátok a nemašličkujem, napíšem, čo si myslím a ako to vidím ja.
Ak má niekto problém s tým, že sa k nemu správam ako k dospelému a svojprávnemu človeku, je to jeho problém.

Pani Ingrid dostala od Anulky peniaze na poštovné, balík Anulke aj poslala, teda peniaze použila na to, na čo boli určené. Tak o akom okrádaní tu furt točíte?
Nevidím zmysel v tom, aby som sa s niekým dohodla, že mu niečo pošlem, aj pošlem, ale vedome pošlem niečo iné. Na čo by to asi tak bolo dobré?

Anulka sa zdula ako sopľavé decko, nielen na pani Ingrid, možno pre nič, stal sa zrejme naozaj OMYL.
Potom sa zdula aj na mňa, lebo som si "dovolia" klásť jej otázky, písať svoj názor a dokonca tykať. Hlavne, že ona tu bohorovne klamala, že som napísala niečo, čo som nenapísala; potom zase klamala, že som upravila jej príspevok.

Takéto a podobné výstupy sú na tejto stránke bežné.
Opakovane tu napr. čítam, že ak má niekto peniaze na pripojenie k netu, tak má peniaze aj na to, aby si kúpil, čo potrebuje.
To je dedukcia skutočne hodná Sherlocka Holmesa.

Na to, aby niekto písal na net, totiž vôbec nemusí platiť pripojenie k sebe domov. Môže písať od kamarátky, alebo od niekoho z rodiny.
Alebo môže písať zo školy, mnohé mimo vyučovacích hodín poskytujú počítačové učebne s pripojením na internet pre širokú verejnosť za symbolický poplatok.
Navyše, na každom úrade práce je miestnosť s PC a s pripojením pre verejnosť zadarmo.
Plus X iných možností.

A tak ďalej, v jednom kuse sa tu navzájom obviňujete, pričom vydávate svoje chybné dedukcie a dojmy za fakty.
O tom tu dokola píšem.

Georgi, teraz si reagovala na môj komentár, či?

Nenapísala som nič o okrádaní (ani nič podobné), ale o neférovosti.
Mne osobne sa stalo, že mi namiesto dohodnutého prišlo niečo iné a to viackrát.
Namiesto oblečenia veľkosti XL o ktoré som prosila, prišlo S, M.
Namiesto vecí v dobrom stave prišlo oblečenie, ktoré sa nedalo ani zašiť, ani prešiť.
Namiesto kociek prišli autíčka atď.
Na môj mail - slušný, i s poďakovaním za balík, len s otázkou za tým, mi ani raz neprišla odpoveď. A to sa dokonca človek sám cíti blbo napísať dotyčnému, že mu poslal niečo iné, už vôbec nie napísať, že mu zaslal nenositeľné, nepoužiteľné veci, to už ani nepíšem, len preglgnem. A tiež nie som vyberavá, šicí stroj mám, šiť viem, opraviť viem niekedy aj neopraviteľné.

Síce som o tom nepísala blog, ale len podala veci ďalej (niektoré už len do koša) a zverila sa kamarátke, mrzieť to mrzelo a ozývam sa už len dlhodobejším prispievateľom.

Nie každý totiž zmýšľa v zmysle, že ak sľúbim niečo konkrétne poslať, naozaj to pošlem.

Či sa Anulka zdula, to neviem, ale pre každé chovanie je podklad.

O ostatnom (iná tvoja komunikácia s A. ako tá tu, internet, či obviňovanie), som nenapísala ani slovo :)

Keď napíšem komentár na stránku, hoci ho zavesím rovno pod tvoj, nečítaš ho len ty. Tak by to bolo len v prípade, že ti pošlem mail.
Takže pri formulácii komentára nehľadím strikne iba na to, aby som regovala výlučne na tvoje písmenká. Tento príspevok som sem zavesila s určitým zámerom, za tým si idem, o tom píšem.
Zvyčajne v komentároch rozviniem to, na čo konkrétne reagujem (alebo sa aspoň o to snažím).

K tomu, že nechodia také zásielky, aké ste očakávali. Nuž, stáva sa všeličo. Jediné rozumné riešenie je to, ktoré si napísala - ozývať sa tomu, s kým máš dobré skúsenosti.

Samozrejme, je otázka, ako sa dozvedieť o tých, ktorí konajú neférovo.
Sú dve možnosti:
1. poučiť sa na vlastnej škode (a prípadne to dať vedieť ďalším),
2. poučiť sa na škode druhého.
Je v poriadku, ak niekto napíše o zlej skúsenosti; ale len vtedy, ak píše fakty, nie svoje domnienky, či dedukcie.

Takže ani nemuknem, ak tu niekto napíše niečo v zmysle: Pani X inzerovala, že daruje modré košele v dobrom stave. Na základe našej mailovej dohody som jej poslala poštovné vo výške 2 €, ona mi ale neposlala žiadny balík, na moje maily tri týždne neodovedá, telefón mi nezdvíha. Kontaktovala som administrátora, ten sa vyjadril, že IP adresa pani X je totožná s IP adresou iných nickov, na ktorých si sťažovali už iní užívatelia.

Budem sa tu však ozývať vždy, ak tu natrafím na tvrdenia z prsta vycucané, či neoverené, alebo vyslovene logicky chybné, s uvedením cudzích osobných dát a tak ďalej.

georgína mám jasný dôkaz, že ste tam tú adresu napísala a pochybujem, že by som ju videla len ja. Príspevok bol upravený a neúplný, lebo som aj ďalšej pani napísala, že pani Ingrid nieje na stránke registrovaná a teda administrátor to nemá ako riešiť a to ste tam neuviedla! Stále tvrdíte len to svoje a vôbec sa nedržíte faktov čo som napísala. Nejde o žiadny omyl a ako je už v tomto blogu napísané nemusím predsa zaplatiť za to čo som si nepýtala. Nevyjadrujete sa ako by sa zachovala vy v rovnakej situácii, ale útočíte na mňa,(akoby som ja okradla o peniaze za poštovné ju a nie ona mňa). Nemám čas celý deň sedieť pri PC a odpovedať na Vašu túžbu hádať sa z niekym a už vôbec nie citujem Vaše slová: zdutá ako sopľavé decko). Chybné dedukcie máte v prvom rade vy, lebo vôbec nechcete pochopiť, že to tá pani spravila zámerne. Keďže tovar sľúbila minimálne dvom osobám je to jasné.
Urážať sa nenechám a tým, že som zverejnila jej osobné údaje som spravila chybu, to uznávam, ale ako potom upozorniť na osobu čo vedome okráda iných??? Doteraz som ešte takúto skúsenosť nemala a keďže bola stránka darujem.sk veľakrát spomínaná práve na tejto stránke, chcela som ďalším mamičkám ušetriť peniaze. Vy ste hneď začali útočiť a pritom stačilo napísať, že osobné údaje sa nemajú písať, lebo je to protizákonné(viem, že neznalosť zákona neospravedlňuje). Bolo by všetko O.k. a nemuseli ste zakladať ďalší blog,aby ste sa mohli hádať. Ja Vám píšem kľudne, ale z Vaších riadkov vidieť hnev (zvýraznené slová).

Anulka, napísala som ti, čo by som v takom prípade urobila ja, ešte pod tvojim prvým príspevkom, je to tu aj vyššie skopírované - nepísala by som na stránku, kontaktovala by som administrátora.
Administrátor môže u/robiť veľmi veľa vecí, za predpokladu, že o danej udalosti vie.

Načo tu dokola vykrikuješ, že som vraj niečo v tvojom príspevku upravovala? Už som ti napísala, že keby si svoj príspevok nezmazala, bol by stále tu. Originál.
Keby si po jeho zmazaní ešte aj opakovane neklamala, že som v ňom napísala niečo, čo som nenapísala, nemala by som žiadny dôvod dávať sem kópiu. Upozornila som ťa, že som si to skopírovala, zrejme si si myslela, že blafujem. Ale ja neklamem. Nemám žiadny dôvod, nepotrebujem sa pred nikým hrať na "čačanú".

Aj k ostatnému som sa už jasne (aj viackrát) vyjadrila, či priamo v diskusii pod tvojím (tu skopírovaným) príspevkom; alebo v komentároch, ktoré som tu zavesila pod tvoje; alebo inde v mojich komentároch v tejto diskusii.

Napísala som ti aj to, že sa nebudem s tebou dohadovať. Ak mieniš ďalej vykrikovať, aké strašné veci som údajne podľa teba spáchala, len smelo pokračuj.
Len všetky naše činy aj nečiny majú svoje dôsledky. (To píšem len preto, keby si náhodou o tom nevedela).

Ženy , táto stránka skoro stráca svoj zmysel. Len sa klbčite. Ja by som urobila to isté ako pani Anulka. Taktiež by som zverejnila jej meno. A čo? Dnes je peniažkov málo a naozaj by ma hnevalo, keby som prišla čo i len o dve eura.
Rozumiem, že pani sa nemusí dostať k internetu a preto neodpovedala na emaily. Ale prečo teda neupozornila pani Anulku, že jej ide poslať úplne niečo iné ako boli pôvodne dohodnuté??
A pani georgina / budem vykať, som tak naučená a taktiež nemienim svoje zvyky meniť/ tvrdíte, že stránka je o posúvaní ďálej, ale nemyslíte, že máme právo rozhodnúť čo chceme, respektíve potrebujeme? to máme len spelo veci prijímať len koli tomu, že ich niekto už nepotrebuje??

Núti ťa niekto nejako, aby si čokoľvek prijala?

OK, skúsim to inak.

Pár dní dozadu som tu na prosbu jednej maminy zverejnila inzerát, že v BA je za odvoz na podarovanie nejaký nábytok, veci do kuchyne a tak ďalej.
Ako prvú vetu som do inzerátu napísala, že ho podávam za niekoho iného, kto nemá pripojenie na net.
Potom som rozpísala veci, ktoré sú k dispozícii.
Ako poslednú vetu som napísala hrubým písmom, že treba volať na telefónne číslo to a to.

Výsledok?
Behom dvoch dní sa pod inzerátom objavilo päť reakcií, že chcú toto a hento, najlepšie do hodiny. Do mojej mailovej schránky prišlo desať žiadostí, že chcú fotografie nábytku, podrobný raport o stave kuchynského vybavenia, presne rozpísanie, kde a ako nábytok mienim doručiť do KOŠÍC a tak ďalej.

Mamina, ktorá ponuku chcela zverejniť, mi potom povedala, že jej sa telefonicky ozvalo tiež asi desať ľudí, ktorí nasľubovali hory-doly, prídu vtedy a vtedy, že sa im inokedy nedá. Mamina síce mala iný program, ale dobre, čakala, nikto sa ani raz neobjavil.
Nakoniec veľmi nahnevaná veci darovala svojim známym. Cez Podaj ďalej nešla ani utierka.

Takže vy, všetci, ktorí sa tu sťažujete na darcov.
Skúste si najprv pozametať pred vlastným prahom a zamyslieť sa, či ste vy takí vzorní a hlavne slušní príjemcovia.
Až potom prípadne ukazujte na "bakaných" odosielateľov.

prosím Vás, nedopisujte dodatočne nové komentare, nad to čo som reagovala, pretože to teraz vyzera, že som Vám vytkla len to zvýrazňovanie a celýýýýýýýý ten text ignorovala.Ďakujem

Odoslali sme svoje komentáre (ja s pokecom o tom, ako sa niekedy správajú prijímatelia, ty protest proti môjmu zvýrazňovaniu) obe o 13:21, len ja som to urobila o nejakú sekundu skôr, takže program umiestnil môj komentár vyššie ako tvoj.

Okrem toho, možno si si nevšimla, ale toto je môj príspevok, napíšem tu presne toľko a takých komentárov, ako uznám za vhodné, a umiestnim ich tam, kde uznám za vhodné.

Rovnako to však u/robím všade inde.
Rovnako to u/robia aj všetci ostatní.

Každý má totiž právo u/robiť to, čo uzná za vhodné, kedykoľvek uzná za vhodné a akokoľvek uzná za vhodné.
Je pritom irelevantné, ako to vyzerá podľa niekoho iného.

S tým zvýrazňovaním ma už prestávate baviť...však my okolo nie sme debili...či si myslíte, že si to lepšie prečítam , keď to bude napísané hrubým????

Zvýrazňujem hrubým to, čo chcem zdôrazniť.
To je spôsob, ako sa to dá urobiť v písomnom prejave, kedže sa ani nevidíme, ani nepočujeme.

Ďalšie prípadné sťažnosti na môj spôsob komunikácie môžete (množné číslo = vy, všetci) posielať rovno na lampáreň, nebudem už na ne reagovať.

Tak to je naozaj škoda, keď trpíte pocitom, že Vás ľudia nepočúvajú a preto musíte veci zdôrazňovať...

Okrem Sherlockov Holmesov sú tu aj skvelí Sigmundovia Freudovia.
Hĺbková psychoalýza na počkanie.

s Vami nieje reč, to nemá cenu..majte posledné slovo...veselo sa tu môžme urážať..

JA som nikde nikoho neurazila, pomenúvam veci a javy tak, ako im prináleží. Ak niekto klame, napíšem, že klame. Ak si niekto niečo cucá z prsta, tak napíšem, že si cucá z prsta.

Vystavuješ mi tu "psychologický posudok", hoci si ma v živote nevidela, o mojom živote vieš jedno veľké NIČ, nieto o mojom "vnútri"; ale to ti nijako nebráni v tom, aby si tvrdila, že JA trpím nejakými pocitmi.

Tým, mimochodom, krásne "demonštruješ" to, o čom tu píšem.
Dokolečka tu zhadzujete (množné číslo) vinu na druhých, lebo práve neskáču tak, ako pískate (množné číslo).
Tu jedna, tu druhá, tretia... atď. ide vykrikovať, ako píšem, prečo vôbec píšem, prečo a kde a koľkokrát reagujem pod mojim vlastným príspevkom, čo si to vôbec dovoľujem, úcta sem, citlivosť tam a tak ďalej.

Keby ste miesto rypkania sa v tom, AKO píšem, radšej skúsili (množné číslo) porozmýšľať nad tým, ČO píšem, bolo by to podstatne rozumnejšie.

Vy ste už na smiech...mne hovoríme, že Vám vystavujem posudok a pritom vy o nás hovoríme, že nerozmýšlame?
Hovoríte, že si môžte reagovať na čokolvek a kedykoľvek....a ja nemám právo povedať, že sa mi nepáči spôsob ako sa somnou rozprávate?
Žeby dvojitý meter?? Počkám na Vašu ďalšiu skvelú odpoveď..ale reagovať nebudem..nemám už dovod....a ani chuť

OMG...

Tento príspevok som založila, lebo tu zas a znova chcem upozorniť na to, čo tu už bežne vidím pri každej mojej návšteve tejto stránky, a myslím si, že to je VEĽKÝ PROBLÉM.

Skopírujem aj sem, čo som napísala hore v texte, o čo mi v prvom rade išlo.

Pôvodná myšlienka tejto webstránky bola nevyhadzovať veci, ale vzájomne sa nimi obdarúvať.
Dlhodobo sledujem, že si to tu mnohí zamieňajú s určitou formou charity, čo by ešte nebolo v neporiadku.
Ale podchvíľou sa tu kádruje, kto je "hodný" prijímateľ pomoci a kto je "hodný" odosielateľ pomoci. To už sa mi v poriadku nezdá.

Keď už si tu teda chcete silou-mocou pomáhať, a nie iba jednoducho darovať to, čo už nepotrebujete; aspoň skúste nesnažiť sa pritom "robiť si schodíky do neba".

V skutočnosti totiž nikto nie je povinný byť za našu pomoc vďačný, ani nám ju vracať, ani nás oslavovať.
Nikto tiež nie je povinný prijať našu pomoc v takej forme, akú chceme a vieme poskytnúť.

Pomáhať druhým je skvelá vec, ale len za predpokladu, že pomáhať chcem a môžem. Obe motivácie sú rovnako dôležité.
Ak pomáham len preto, aby sa mi to vrátilo, je to nanič.
Ak pomáham preto, aby som bola za cnostnú osobu, je to nanič.
Ak pomáham a súčasne kladiem podmienky, je to nanič.
Ak pomáham tomu, kto žiadnu pomoc nechce, je to nanič.

V prvom mojom komentári v tejto diskusii som napísala. Ak by chcel niekto so mňou diskutovať, super... atď.
Diskusia znamená, že si ľudia vymieňajú svoje názory, postrehy, poznatky a tak podobne.
Diskusia neznamená, že sa ide po/ukazovať na základe domnienok na niekoho údajne "bakaného". To je pokus o lynčovanie.

Takže...
Ak tu chce niekto skutočne slušne a vecne diskutovať, o tom, čo sa na tejto stránke deje, budem reagovať.
Ak sa tu niekto chce hrať na žalujúce detičky v škôlke a ukazovať prstíkom na kohokoľvek, kto je údajne "bakaný", nech sa páči. Ale mojej odpovede sa už nedočká.

Ja mám na Vás geo len jednu jedinú otázku:
Dávate si podmienku, že budete reagovať vtedy - ak chce niekto slušne a vecne diskutovať. Ako je potom možné, že z opačnej strany to už ale neplatí?
Prirovnať ženu - matku, ktorú absolutne nepoznáte k sopľavému decku sa mi totiž nezdá celkom slušné.

To nie je podmienka, to bolo konštatovanie - nebudem sa s dospelými ľuďmi rozprávať na úrovni materskej školy.

Prirovnanie nie je urážka. Prirovnanie prirovnáva - niekto robí niečo AKO...

No dalo sa použiť aj - slušnejšie - prirovnanie.

Dalo.
Anulke nevytkneš, že opakovane klamala? Keď už sa teda hráš na pani učiteľku?

Myslíte, že keď požiadam o odpoveď na otázku, hrám sa na pani učiteľku? No zvláštne, ale nevadí.... A vôbec nemám v pláne nikomu- ani anulke ani Vám nič vytýkať, každá máte svoju pravdu a ja to plne rešpektujem. Len som sa pýtala, či slušnosť náhodou neplatí pre obidve diskutujúce strany- keď už chcete byť taká objektívna.

OMG...

podobne....

Ľudkovia, skúste pochopiť, že ktokoľvek môže robiť čokoľvek, je to len na ich uvážení. Len je dobré rátať s tým, že všetko, čo "ide od nás", sa nám aj vráti, zvyčajne dvakrát. A nikto tomu nemusí pomáhať, ono sa to udeje aj tak.
Ak sa vám stane krivda, riešte to s tým, čo to riešiť má. Tu (aj inde na nete) s administrátorom.

Môžete si tu navzájom vykrikovať do aleluja, kto je vraj viacej "bakaný", prípadne sa pokúšať druhých "vychovávať".
Myslíte, že tým niečo skutočne zmeníte?

Nebolo by lepšie držať sa toho, na čo bola táto stránka založená?
Proste podarovať to, čo už neptrebujem, a potom sa nestarať, čo sa s tým deje ďalej. Nie je to jedno? Vy ste predsa len posunuli vec, ktorú by ste inak vyhodili.

Alebo sa tu spýtajte, či niekto náhodou nemá niečo, čo potrebujete, ak to dostanete, tak poďakujete, a tým to hasne.
Ak si nie ste istý, že to, čo niekto ponúka, nie je to "pravé orechové" práve pre vás, tak načo platíte poštovné a potom sa idete sťažovať, že ste nedostali to, čo ste chceli?
Určitým spôsobom predsa "kupujete mačku vo vreci". Za dve eurá môžete dostať veci v hodnote 20 €, alebo niečo na vyhodenie.
Hold, nič v živote nie je iba biele alebo iba čierne.

Už nemám k tomu čo povedať.dumám nad tým čo sa stalo so stránkou spred pár rokov?

Dobrá otázka.

ŽASNEM...

ADMIN:
Dufajuc v upokojenie situacie stopujem pridavanie komentarov. Pekny vikend.



Webová stránka Podajdalej.sk nepoužíva marketingové, analytické ani reklamné cookies. Žiadne cookies nezdieľa s ďalšími stranami. Webová stránka nepriraďuje cookies neprihláseným používateľom. Prihláseným používateľom prideľuje session cookies, ktoré slúžia na bezpečné prihlásenie a nijakým spôsobom nesledujú používateľa. Zásady ochrany osobných údajov

Main menu 2

Dr. Radut Consulting