Jump to Navigation

Ako ďalej Podaj ďalej?

Neprehliadnite!

Ak váš inzerát už nie je aktuálny, vymažte ho prosím, tak, že kliknete na Upraviť a úplne dole na Odstrániť. Ak chcete niekomu, kto reagoval na váš inzerát poslať mail, kliknite na meno autora komentára, rozbalí sa vám nové riadkové menu a z neho si vyberte Kontakt. Ak chcete reagovať na inzerát v rubrike Darujte, postupujte rovnako, kliknite na meno autora inzerátu a z nového menu si vyberte Kontakt a pošlite mail.

Veci je možné len darovať, nie je možné predávať ani za symbolickú cenu.

Pôvodná myšlienka Podaj ďalej pramenila z eko myslenia jej zakladateliek. Bola o daní druhej šance veciam, ktoré už nevyužívame. Nebolo nám jedno, že produkujeme nepoužiteľné veci, ktoré sú vlastne len nepoužívanými. A tak sme založili Podaj ďalej. Posunutím veci, neriešením kto si zapýta a zoberie. Hlavne išlo o to, aby sme spravili nielen niečo pre nás ( urobiť si väčší životný priestor, vyčistiť si bydliská od vecí, ktoré sú nevyužité, ale dobré) ale aj pre okolie, Zem.
Na začiatku vôbec nebola myšlienka Podaj ďalej o tom, kto si zaslúži, kto má a nemá nárok, kto je chudobný a chudobnejší a preto mu treba a kto si môže veci kúpiť a teda na tejto stránke nemá čo hľadať. Tak sa v poslednej dobe dozvedám, že mnohí ju berú. Ako stránku pre "sociálne slabších", ktorí tu nájdu potrebné veci a nikto iný tu nemá čo robiť.
Tak teda zas a znova.
Podaj ďalej je stránka, ktorá sa chce vrátiť k myšlienke, ktorá ju zrodila. Vráťme ju preto spolu na cestu, na ktorej stála na začiatku.
Aby sme nemuseli riešiť či si niekto zaslúži a niekto nezaslúži. Aby nikto nemusel klamať, alebo sa hanbiť popýtať o danú vec - lebo však by si mohol kúpiť aj novú.

Postupne budú do týždňa urobené zmeny.
Na stránke bude možné veci len darovať, respektíve posunúť ďalej.
Kolonka Kto daruje zmizne v priebehu tohoto mesiaca. Skúste sa na to psychicky pripraviť :).

Snáď vyčistíme trochu vzduch. Možno mnohým sa zmeny nebudú páčiť. Ale taký je život. Ľudia odchádzajú a noví prichádzajú. Len Podaj ďalej by malo ostať. Ako miesto, kde veci nachádzajú svoju druhú šancu.Nike Zoom Kobe IV

Komentáre

Som vďačná veľkej kope ľudí, ktorí pomohli mne alebo blízkym, či známym - nepotrebnými vecami pomohli uľahčiť situáciu, v ktorej niet peniažkov nazvyš.
Je pravda, že aj ja beriem tento priestor ako možnosť darovať najmä tým, ktorí majú málo a sama si vypýtať, lebo tiež nemám veľa. Zčasti je to možno v rozpore s hlavnou myšlienkou PD, no niektorí ma určite chápu.
Kolonka "kto daruje" mi bude veľmi chýbať :(
Ale je pravda, že sa tu premnožili ľudia, ktorí stále viac kričia, ako sú chudobnejší od ostatných. Neviem posúdiť, či som ťahala do prosieb svoju neľahkú situáciu a v akej miere, no tak ako niektorí určite nie.
Hlavne som si neurobila 10 nickov, lebo na predošlom som bola "málo chudobná" a prišlo málo balíkov, ako to berie veľa ľudí tu.
V poslednej dobe sú darcovia nútení dávať, dávať veľa, zadarmo, bez pošty, nové, značkové... A nie to, čo sami chcú.
Preto aj veľa ľudí odchádza :(
Takže hoci mi bude tá kolonka veeľmi chýbať, súhlasím, že zmeny treba.
Nepochybujem, že "pýtajúci" budú o svojej chudobe kričať do mailov, ale darca si i tak vyberie podľa sympatií, alebo len prvého a bude to na ňom.
Na stránke ale (snáď) zmiznú príspevky, ktoré už len búrili "vody".

Chcem z podajdalej krajšie miesto, odkiaľ skvelí ľudia nebudú odchádzať :(
Buď tu ďalej, Podaj ďalej. A buď ak nie také ako na začiatku, keď som ťa nepoznala, tak také, ako keď som prišla a ešte lepšie!

Jani suhlasim s tebou. Aj ja túto stránku, či chcem alebo nie berem v prvom rade ako pomoc ľuďom ktorí to potrebujú, a nemôžu si to dovoliť, berem ju ako pomoc pre sociálne slabších. Kolonka Kto daruje bude podľa mňa chýbať, pretože ak niekto bude niečo potrebovať bude musieť počkať aj par mesiacov kym to niekto neponúkne. Kopu krát som pomohla len preto že daný inzerát ma "chytil za srdce" a danú vec by som ani inak nepodarovala, len mi dotyčnej prišlo ľúto a tak som dala aj keď by sa mi daná vec v budúcnovti určite zišla. Myslím, že sa tým aj tak nič nevyrieši :-( No ale tak mi s tym nič nespravíme.

Jo jo Alex, len je smutné, že presne toto ľudia začali zneužívať, brať ako samozrejmosť a preto tu už bola kopa vymyslených príbehov a hranie sa na tak slabých, aby vyťažili z ľudskej ochoty posunúť nie to, čo sám nepotrebujem, ale to, čo ten druhý pýta.
Veľa darcov sem nepíše žiadne príspevky typu "darujem", no čítali tie, kto čo potrebuje a ozývali sa na ne, posúvali nepotrebné, ale i potrebné.
Začalo sa to zneužívať a teraz na to doplatia tí, ktorí to mysleli úprimne...
Ale zmenu treba, lebo sa to menilo už na niečo nemysliteľné :(
Aj keď aj ja som v tomto ohľade skeptik, tí herci sú totiž dosť vytrvalí a hrať na ľudské city budú podľa mňa aj tak...

Ale aspoň to nebude také do neba volajúce.

aj mne bude kolonka KTO DARUJE chybat...nemam vela casu tu chodit a velakrat sa mi stalo,ze mi uslo to,co som potrebovala,pretoze som bola az x-ta v poradi...zacinam zhanat vecicky na leto a vela mamiciek aj na zimu ponuka kopec veci,ktorych mam pre malu dost...bolo by jednoduchsie napisat,ze hladam bodiky s kratkym rukavom alebo kratasky ci ponozky...aj co sa tyka velkosti...su inzeraty,ze daruju vela veci od velkosti 74-92...ale..co s tym,ked kym sa k netu dostanem,ostane uz len najmensia velkost????myslim,ze kolonka by mala ostat...bolo by to jednoduchsie pre darujuce aj pre odbarovane

No uz sa tu pozname viacere(i ked nie osobne),tak si mozeme kludne cez maily pisat a opytat sa jedna druhej,ci nahodou nema to a to,lebo zrovna to teraz potrebujeme,nie?

Aj ja som na to myslela :) Natali môže napísať hocikedy mne, ak potrebuje na malú, aj keď ja mám chlapčeka... Väčšinou nefotím, ale tebe pofotím hocikedy, aj keď sme sa nevideli a môžeš si aj vybrať :)

Napadlo mi aj, ale môže to pripadať ako špekulácia, že čo keby počet príspevkov "darujem" z jednej IP adresy bol neobmedzený, ale trebárs "kto daruje" by na jednu IP, mail, nick bol napr. jeden príspevok za 48 hod, alebo aj dlhšiu dobu... Aj keď nepochybujem, že najväčší špekulanti by si našli spôsob, ako to obísť... Keby sa to neoosvedčilo, tak to zrušiť úplne.
Naozaj nechem špekuovať, ale stalo sa mi, že niekto zháňal niečo, čo mi doma v pivnici zapadalo prachom, pri jej upratovaní by som to asi vyhodila a niekto to zháňal. A detto ak niečo zháňam ja...

Ale na druhej strane musím napísať, sú tu ľudia s obrovským srdcom a často dajú do darujem, že majú doma to a to, nech im niekto napíše, či sa im niečo hodí a prípadne čo by ešte potrebovali.

Jaj, rozporuplné pocity z toho zrušenia... na jednej strane to vidím ako východisko a riešenie toho čo sa tu deje v poslednej dobe, na druhej mi to príde aj trošku nefér...

Ale Katrin má pravdu.

Neurobíme blog pre mamičky, kde si vymeníme maily a v prípade potreby niečo pre deti budeme medzi sebou písať?

Jani...velmi pekne Ti dakujem..mne je jedno,ci malej obleciem ruzove body alebo modre...dolezite je,ze jej mam co oblect...bezne mi nosi aj chlapcenske,ale ked v poslednej dobe zacina byt vyberava:-Dco sa jej nepaci,skonci za postelou:-)))

no to ano...ale ja mam kontakty len na velmi malo maminiek...vlastne popravde len na tri..

No ja na viac, ale všetky majú menšie detičky... A niektoré neviem, či by som neobťažovala písaním :(

Mamamata,presne nieco v tomto style co sa tyka zmien na PD,som zrovna vcera pisala v komentari pod blogom Takto ma davno nikto nenastval!!Tiez to takto citim,lebo uz stranka "spela do zahuby".Verim tomu,ze sa aspon trochu vycisti od "pliev" a casom zas sa moze pridat aj druha kolonka,to bude zavisiet od komunity ludi,kt.ju budu nadalej navstevovat.No drzim palce zmene,verim,ze prinesie pozitivne odozvy.

Ahoj, chcela by som poprosiť, či by sa nedalo upresniť lokalitu, lebo BA a okolie je široký pojem :o Niekedy si myslím, že niekto je z BA a potom som prekvapená, že býva napr. v Pezinku.
Škoda, že vyhodíš ,,Kto podaruje,, možno by som vyhodila z toho len oblečenie (toho je najviac), a ostatne by som tam nechala. Niekto si môže cielene nájsť niekoho kto to naozaj potrebuje ale možno keď je niekto nový na tejto stránke, tak nepozná ako to celé funguje.
Raz jedna kočka chcela krabičky z filmov, chcela niečo z toho urobiť, tak si prišla pre ne. Tak keď už jej okolie jej nemohlo pomôcť, tak to skúsila cez túto stránku.

toto mi je velmi luto...bude mi to velmi chybat,vdaka tejto rubrike kto daruje ..som tu našla vela vela veci ktore som potrebovala,je mi to strašne luto,je to nefer už len koli nam mamičkam ktore sme sa vždy snažili poctivo či už zapltit to poštovne alebo poslat či podakovat za balik..je mi smutno už teraz...

mati myslim ze toto nie je asi riesenie.. ved zobronit a obtazovat budu tak ci tak.. len budu pisat komentare a maili k ponukam... a neriesi to ani problem "potrebnych" proste by sa malo zaviest ze kazdy nech sa rozhodne komu chce darovat co chce darovat a ako chce darovat... ale nech to jasne napise do ponuky. lebo univerzalne to asi nikdy nebude... vzdy sa najde niekto kto kupuje na predavanie, vzdy sa najde niekto kto chce darovat len a len chudobnemu...

aj mne bude luto za kolonkou kto daruje,ale co uz.Je sice pravda,ze si mozme veci medzi sebou posuvat,no podla mna to bolo rychlejsie.Ale nevadi,zmenu tu uz bola fakt potrebna....Navzajom si pomozeme ako vieme aj ked sa poniektore osobne nepozname,mame taky vztah nadialku :-))

jasne stanka maš pravdu..ale aj tak mi to bude velmi chybat

Osobne si myslím, že odobraním kolonky Kto daruje sa problém nevyrieši. O to viac budú špekulatni bombardovať mailami potenciálnych darcov, darcov to po čase prestane baviť a vzdajú svoje pokusy podať vec ďalej. Ja som si v kolonke kto daruje tak hľadala potenciálnych odberateľov mojich vecí, ktoré nepoužívam. Viac mi to tak vyhovovalo, ako odpovedať na kvantum mailov a vyberať kto sa viac hodí ako príjemca a kto nie. Skôr by sa mali sprísniť pravidlá, že z jednej IP adresy môže byť prihlásený iba jeden používateľ, ak sa chce pozdvihnúť úroven stránky, treba urobiť viac systémových opatrení. Osoby, ktoré obťažujú ľudí nepríjemnými mailami a sú vulgárne by sa mali zo stránky okamžite zablokovať ( IP) a mali by sa viac zverejňovať mená a nicky ľudí, ktorí podvádzajú, robia to aj na iných stránkach a ak je to zakotvené v pravidlách, tak by to mal každý rešpektovať.

Súhlasím s Patty.Odstránením kolonky kto daruje táto stránka zanikne už onedlho.Ved všetky tieto občianky začnú vypisovať na osobné meily.To už nebudem darúvať ani ja.V lete som si musela zrušiť kontakt pre nebezpečné vyhrážanie.To len preto,že jedna z osady veci dostala a druhá sa mi vyhrážala,nech pošlem aj jej.Tie vulgarizmy sa už nedali čítať.Kontakt som si obnovila len pred pár dnami.
Osoby s neskutočne velkým množstvom nickou budú vypisovať tým čo darujú.A ten kto pomoc skutočne potrebuje a nie je dostatočne drzý,pomoc nedostane.

Súhlasím aj s Patty aj s Rebekou271, zrušnie kolonky "Kto daruje" nepomože. Tiež som viackrát darovala veci, ale vždy som sa rozhodla podľa inzerátu, kto čo žiadal. Takto aj tie čo radi veci posunú ďalej, prestanú posúvať.
Aj keď podľa mňa dotyčné, kvoli ktorým sa toto opatrenie robí, budú svoje inzeráty písať ďalej, len ich dajú do kolonky "Darujem", čo sa tiež stávalo. Alebo bude viac blogov...

ma napadlo,keby sa vývojar stránky troška pohral a zablokovali by IP adresy daných užívateliek? troška piplačky,ale myslím,ze to njeje zlý nápad..:-?

Už to mamamata vysvetlovala, že to nie je možné, blokovať IP sa nie vždy dá... Na jednej IP možu byť viaceré, aj spoľahlivé maminy a potom by sa zablokoval prísup aj im...

Aj ja si myslim, ze nie je dobre zrusit rubriku "Kto daruje". Ja vacsinou darujem konkretne veci niekomu, kto si slusne napise inzerat, ze by ich potreboval. Sama davam inzeraty valmi malo. Takto pride (aspon z mojej strany) vela ludi o sancu ziskat nieco, co potrebuju. Inzeraty cudne pisane velkmi pismenami, arogantne, take, co pytaju vsetko od veci pre novorodenca po oblecenie XXL, s gramatikou horsou ako 8 rocne dieta a pod. jednoducho necitam (tym selektujem tie osoby, koli ktorym sa to chysta zrusit) a reagujem iba na slusne osobky. Zatial mam s darovanim iba dobre skusenosti a myslim, ze je to prave preto, ze si vyberam obdarovaneho sama podla toho, ako na mna posobil inzerat a ako so mnou komunikuje.

Myslim, ze by pomohlo skor nieco ako je to napriklad na mimibazare, ze kazdy ma od ostatnych hodnotenia a viem velmi rychlo posudit, ci je dana osoba spolahliva alebo nie. Nedalo by sa nieco take spravit aj tu?

myslim,ze ako si napisala,aj to by bolo dobre riesenie..je tu sice listina spolahlivych,len sa mi zda trochu neprehladna...a taktiez cierna listina..mai by sa dat napisat aj pozitivne aj negativne hodnotka s tym,ze zmazat by ich mohol len ten,kto ich napise..myslim,ze to by bolo fer...

No ked tak dlhsie uvazujem,tiez asi sa zrusenim "kto daruje"nic nevyriesi,lebo ti otravni,nespokojni a arogantni ziadatelia budu zas len otravovat darcov v kolonke "darujem",oni si vzdy cestu najdu.Asi by bolo lepsie ponechat obe kolonky a sprisnit pravidla:registracia celym menom,mailom,uctom a adresou-viditelna pre vsetkych registrovanych,akonahle sa vyskytne dal.nick pod rovnakou post.adresou ci mailom-okamzite adminom zablokovat.A tiez aj obsah prispevkov od ziadatelov by mohol mat len urcitu jednoduchu formu-napr.potrebujem,prosila by som(hladam,nema niekto,ak uz nepotrebuje)konkretne to a to a nevypisovat k tomu omacku typu aky som chudobny,nemozem si dovolit,som sama,mam len tolko a tolko eur a potrebujem vsetko od A-Z.Take by mal admin automaticky zmazat,aby sa co najmenej riesilo ci si vec zasluzi viac ten alebo ten.Jednoducho,aby si darca vybral sam komu podaruje a verim,ze vacsina si vybera tych,s kt.sa bezproblemovo komunikuje a dohodne,resp.s kt.uz ma dobre skusenosti.No ale aj tak posledne slovo ma mamamata,takze budeme musiet to respektovat.

Katrin11, viem, že teraz len uvažuješ, ale skús porozmýšľať, či by sa Ti páčilo, keby každý videl Tvoju adresu, keď už odmyslíme ochranu osobných údajov? Ved by Ti este prisli skalu do okna hodit... Toto veru dobrý nápad nie je.
Ale to s tými hodnoteniami sa mi páči, len ktovie kolko financií by to stálo :)

no myslela som nieco take ako na mimibazari-tam inzerenta najdes podla mena,mailu,mesta a kazdy inzerent ma pridelene svoje ID číslo.A takisto tam najdes zoznam zablokovanych neserioznych inzerentov.No a tie hodnotenia by boli tiez super.

Len mimibazar je o predaji, tu nič nepredávaš, teda vlastne nemaš čo hodnotiť. Ale niečo v tom zmysle by bolo dobre.
No uvidíme čo mamamata vymyslí. Ja len dúfam, že tú kolonku "Kto daruje" nezruší, lebo by som chcela aj dalej sem-tam niečo "podatdalej", ale sama inzeráty dávať moc nebudem.

Aaaaj devy. Sme sa nepochopili.
Ide o to vrátiť Podaj ďalej na pôvodnú trasu. Viem, že Vám to nevonia, lebo beriete stránku inak ako ja - teda preto, lebo ja to beriem ako ekologickú stránku, kde šetrím hlavne životné prostredie. To je pre mňa na tejto stránke prvoradé. S touto myšlienkou sa zakladala doména.
Ak tu ostane Kto daruje, tak to zas 99% percent pochopí tak ako sa to tu chápe poväčšmi... teda ako charita a sociálna barlička.
Povedzme si na rovinu, že toto láka hlavne takých, ktorí sa rozhodnú situáciu zneužívať. Jasné, že oddeliť takých nie je ľahké. Ale presne týmto ( či si niekto zaslúži a načo) na PD sa nemal ani nikto zapodievať.
Riešime kto je za nickom, riešime či to SKUTOČNE potrebuje a tak.
A načo? Jediné, čo by zarážalo mňa by bolo, keby sa dohodli na prebratí a nedošlo k nemu a darca by mal náklady.
Dívam sa na túto stránku proste inak ako vy.

Blokovanie IP adries ... k tomuto by som sa neuchyľovala, už som to tu rozvádzala a aj gigi99 to tu vysvetlila. Neni to tak jednoduché ako by sa zdalo. Napr. v niektorých dedinách sa hlási z jednej adresy x ľudí - a nejde iba o Malčice :D. A konieckoncov na net sa dá nahlásiť aj z wifi priestorov či reštaurácií, barov, knižníc ... takže toto riešenie asi fakt krajné.

Ak dostávate vulgárne maily alebo niekde sú príspevky, ktoré sú tu také a ujdú mojej pozornosti, prosím napíšte mi. Najlepšie hodiť link do mailu ak je to na stránke alebo napísať mi z ktorej adresy vám prišlo. Ak je v mojich silách, tak skúsim pomôcť.
Inak, už som radila aj Patkovejmaminke, nereagujte na také maily. Pisateľovi nemôžete pomastiť viac ego ako tým, že sa tým zaoberáte ... Ľudia sú všelijakí a rôzne úchylky majú :D ... niektorých baví slovný teror, to že sa bránite, niektorý chcel len uraziť, raniť.

Čo ešte? Hodnotenie ... MMB funguje na inom princípe - je to komerčná stránka, za ktorú sa viac menej platí, teda má príjem. Technicky prebrať princíp je pri momentálnom fungovaní nemožné, naviac, bez poplatkov by to nešlo. Ale spýtam sa.

Inak, nie je to moja stránka a pravidlá si neurčujem sama :D.

Myslím,ze je to dobrý nápad.

Je to sice pekne, ze chcete prinavratit stranku, tak ako ste ju povodne zakladali, ale rozumnejsie by bolo prisposobit sa tomu, ako sa tato stranka vyprofilovala a ako to vacsine vyhovuje. Ked citam komentare, tak vacsina chce mat rubriku kto daruje. Chodim tu uz dlhsie a nikdy som necitala rubriku darujem, pretoze JA chcem darovat, tak logicky citam len kto daruje, aby som mohla darovat. Podla toho co mam prave doma nazvys alebo ked si triedime veci, tak pozriem ci prave niekto nepotrebuje to, co mne uz netreba a velmi vdacne to darujem, aj bez postovneho, tak ako som uz viac krat urobila. Pochybujem, ze si budem vediet najst cas, aby som nahodila xy inzeratov na rozne veci, ktore chcem darovat, aj napriek tomu, ze naozaj chcem niekomu pomoct. Asi ich budem nechavat nasim ciernym spoluobcanom, aj ked velmi nerada.

ja si tiez myslim ze ide o to aby sa veci ktore niekto este moze pouzivat nevyhadzovali do kosa ked si dam inzerat a niekto sa mi nan ozve a je ochotny zaplatit postovne za balik tak mu to poslem nemozem riesit kto je chudobny a kto chudobnejsi myslim ze ked dotycny je ochotny zaplatit postovne tak to hadam do kosa nehodi a ked neponosi on ponukne niekomu inemu nemam sancu zistit podla mailu ako kto na tom je financne ved tam sa da napisat cokolvek a na druhej strane ked si niekto velmi vybera tak asi nie je az tak odkazany na pomoc od druhych ja darujem veci ktore som bezne donedavna nosila akurat uz su mi trochu tesne a ked som v tom mohla chodit oblecena ja tek si nemyslim ze su to nejake nepouzitelne handry aby sa niekto stazoval ze co som mu to poslala ... tak, dohovorila som.

Dobry den,
som tu nova, asi tyzden a za ten cas som rozposlala cca. 10 balikov ludom, ktori potrebuju veci, co mam nazvys. Som velmi rada, ze som objavila tuto stranku.
Najviac sa mi na nej paci rubrika "Kto daruje", pretoze, ako tu uz pisali mamicky predo mnou, umoznuje mi rozoslat svoje nepotrebne veci adresne tym, ktori ich potrebuju. Je to tak jednoduchsie aj preto, ze ked som zadala ponuku na darovanie ja, ozvalo sa mi v kratkej dobe velmi vela zaujemcov, z ktorych som vela musela odmietnut a ponuku rychlo vymazat. Ked si vyberam ja, komu poslem, vyberiem si tolkych, pre kolkych mam veci, a nemusim dalsich odmietat. A pripadne podla poziadavky na darovanie sa viem zamysliet, ci by som este aj nejaku vec, ktoru mam doma, nedokazala ozeliet v prospech niekoho, kto ju potrebuje viac ako ja. Alebo ju uz ani nepotrebujem, len bez poziadavky na darovanie by ma ani nenapadlo, ze ju vobec mam a moze posluzit. To je tiez ekologia :-)

Myslim ze by bolo idealne spojit myslienku ekologie s myslienkou charity, tak ako sa to samo podarilo prirodzenym vyprofilovanim tejto stranky. Kazdy mame svoj nazor, moj je, ze na prvom mieste by mal byt clovek (aj myslienka zachrany planety vlastne sluzi na zachranu cloveka :-)). Cize v prvom rade snaha pomoct cloveku a v druhom rade spojenie snahy pomoct s tym, ze sa tym zaroven ja zbavim toho, co nepotrebujem.

Preto by som hlasovala za to, aby rubrika "Kto daruje" ostala - touto rubrikou je stranka podla mna spolocensky velmi uzitocna a vobec nevadi, ze sa zmenila z ekologickej na charitativnu - ja to skor vnimam ako pozitivum a zakladatelkam za to, ze to svojou pracou umoznili DAKUJEM!

Prosim zakladatelky stranky, aby svoje rozhodnutie prehodnotili v mene tych, ktorym kolonka "Kto daruje" pomahala!

Dakujem.
Silvia

Silvinka, napísali ste to krásne a úplne výstižne, plne s Vami súhlasím....

Je mi ľúto, ale stále si stojím za svojim vlastne - naším nápadom. Zlúčenie eko a socio motívu tu narobilo viac zla ako dobra. Zaujímavé je, že tie, ktoré najviac kričia, že sú "sociálne prípady" sa k danej téme vôbec nevyjadrili.
Príbehy a žiadosti p darovanie môžete presmerovať na stránku www.mamy.mamam.sk.
Budeme sa snažiť osobne niektoré príbehy podchytiť a rozbehnúť väčšiu spoluprácu - či už dovozom vecí ako robíme 2* ročne zo zberných miest niektorým konkrétnym rodinám alebo aj inak ( v minulosti sa podarila menšia zbierka potravín pre "overené rodiny").

Viem, že ľahšie je pozrieť kto čo potrebuje, ale neustále sa sťažujete aj na to, že sú tu staré inzeráty. Občas sa stane, že keď mažem, tak vymažem aj taký, ktorý ešte je aktuálny, ale je starší ... tak to sa mi fakt zle vysvetľuje, prečo som vymazala práve ten konkrétny.
Samé píšete, že ak vec darujete, inzerát vymažete rýchle preč. Takže ja ako admin mám o robotu menej :D.
Na stránke mamy.mamam.sk môžete tiež inzerovať aj ak darujete - je tam aj pre darcu a aj priestor na žiadosti. Príbehy Overené, majú svoju "jasmamku", členku OZ Mamám Slovenska, ktorá osobne rodinu pozná a v prípade núdze s nimi vie komunikovať aj inak.
Snáď to rozdvojenie na stránky sa časom utrasie a vy si zvyknete...

nooo..mne osobne sa ta stranka zda dost neprehadna..nie je to tam tak pekne rozdele darujem a kto daruje....ale snad to bude v pohode....

Natali, stranka mamy mamam nie je klasicka inzertna. Ked ju trochu popozerate, vsimnete si, ze je robena uplne inak ako PD. Ale v podstate by mohla plnit funkciu ako PD, lebo su tu maminky ktore su tu dlhsiu dobu, ich potreby sa menia casom. Ak sa stanete "overenym pribehom", nemala by byt dlhodobejsia spolupraca problemom.

a ako sa stat overenym pribehom?tu na pozna viac ludi a vedia,ze nemam dovod zhorsovat svoju situaciu...len tam ma skoro nikto nepozna

By si sa cudovala, kolki chodia na PD aj MM :D.
Ak sa chces stat overenym, tak skusim ti napisat co to obnasa a najst ti Jasmamku.

ak budes mat cas,napis...budem ti vdacna

No ja teda nevidím veľmi rozdiel medzi tým, či odpoviem na nejaký inzerát kde niekto niečo hľadá alebo napíšem inzerát s tým, že niečo Podám dalej a potom počkám, či niekto niečo také potrebuje. A prečo by bolo treba odpovedať na množstvo mailov? Veď proste napíšem inzerát - príde mi odpoveď - pošlem balík - inzerát vymažem. Nie je dôvod, aby mi chodili dalšie maily, keď je už vec preč.

Mne sa táto pripravovaná zmena páči - naozaj táto stránka nebola plánovaná ako náhrada nejakej sociálnej siete. Zámer bol iný. A neviem, prečo by mali autori/majitelia svoj zámer meniť. Je to predsa ich voľba, čo chcú robiť.

Ak niekto chce robiť iba charitu takýmto spôsobom, iste sa nájde cesta, ako to na internete zariadiť. Stačí len trochu hľadať - existujú aj bezplatné možnosti.

Nuž, chodím sem občas nakuknúť a väčšinou po prečítaní pár príspevkov zase rýchlo utekám preč. Úprimne - ak by som niekedy niečo potrebovala, táto stránka by bola asi posledná, na ktorú by som sa obrátila. Chápem, že je tu veľa žienok, ktoré svoju pomoc myslia dobre, ale naozaj akosi "nemám gule" na to, aby som tu komukoľvek dokazovala, kto som, prečo niečo chcem, a že som dosť "vhodný príjemca".

Mamamata, držím palce a prajem pevné nervy :-).

SÚHLASÍM s pôvodnou myšlienkou Podaj ďalej a teda posunutím veci, neriešením, kto si zapýta a zoberie. Tak isto ako Podaj ďalej i ja som tu nikdy neriešila otázku, kto si zaslúži, kto má a nemá nárok, kto je chudobný a chudobnejší a preto mu treba a kto si môže veci kúpiť a teda na tejto stránke nemá čo hľadať. Chcela som veci podať ďalej, to bol môj cieľ a ten sa odovzdaním mojej veci príjemcovi pre mňa splnil. Keď som pred rokmi začala túto stránku navštevovať, nebola som odkázaná na pomoc druhých a veci som len posúvala nezištne druhým. Teraz je však moja sitácia úplne iná, život sa mi obrátil naruby a osud so mnou zahral. A tak i keď zatiaľ neúspešne som sa i ja odvážila napísať do rubriky Kto daruje. Myslím, že by nemala zaniknúť, len zmeniť pravidlá. Skúste si zakladateľky Podaj ďalej zobrať príklad, rady, či nápady, ako technicky ošetriť rubriku Kto daruje od nechcených a na prvý pohľad podozrivých prosieb. Veď aj iné inzertné stránky zápasili s týmto problémom a dokázali ho vyriešiť, stačí si prečítať podmienky vkladania inzerátov na iných známych overených stránkach. Osobne by som na Podaj ďalej pridala rubriku napr. Vymením alebo Predám za symbolickú cenu, pričom by boli jasne a striktne stanovené pravidlá. Rubrikou Vymením by som mohla získať napr. mamičku, ktorá ma mladšie dieťa a pravidelne by som jej posúvala trebárs za symbolickú cenu balík oblečenia po mojom dieťati.

Dobrý deň,
tiež by som sa chcela pripojiť k tým, ktorí žiadajú zachovať rubriku Kto daruje. Chápem, že si zakladateľka môže so stránkou urobiť čo uzná za vhodné. Pravdou však je aj to, že rubrika Kto daruje má svoj zmysel. Určite to všetky mamičky poznáte, že času pri deťoch nie je niekedy nazvyš. Preto je pre mňa pohodlnejšie len si pozrieť čo kto potrebuje a kontaktovať danú osobu, ako pracne vypisovať čo mám doma nazvyš. Navyše niekedy si tu ľudia pýtajú aj veci, o ktorých by ma nenapadlo darovať, a možno aj z pohodlnosti by som ich vyhodila.
Eko motív je síce fajn, ale myslím že socio efekt túto snahu značne podporuje.
Pravdepodobne sa viacero z vás stretlo s nejakým nepríjemným správaním a pod. preto by bolo vhodné zamerať sa na to, ako by sa to dalo eliminovať.
Tiež si nemyslím, že ak uverejním inzerát že niečo darujem, vyhnem sa tak ľuďom, ktorí to chcú zneužiť. Ak je to jedno komu to darujem, tak načo riešiť či tu niekto je alebo nie je na to odkázaný.
Možno to pre zakladateľky stále nie je postačujúci dôvod na zachovanie rubriky, ale aspoň budem mať lepší pocit, že som sa pokúsila. Myslím si totiž, že stále je viac ľudí, ktorým sa tu pomohlo, ako tých, ktorí majú z toho doživotnú traumu.
Pekný deň všetkým.

Eko motív je síce fajn, ale myslím že socio efekt túto snahu značne podporuje.

Malý háčik je v tom, že pôvodný zámer bol a je darovanie a ekológia.
Nie charita.

Dobry den.
Ja som tu tiez nova. Kolonka /kto daruje/ bude urcite chybat. Pouzila som ju 2x a aj ked mi nebolo darovane, pomohli ste vzdy dobrou radou, za co som Vam velmi vdecna.
Dakujem Vam.

Suhlasim. Ja by som este nejak upravila stranku,aby bolo lepsie vediet odkial sa dany clovek nachadza, aby som mohla danu vec zaviest a nie posielat.



Webová stránka Podajdalej.sk nepoužíva marketingové, analytické ani reklamné cookies. Žiadne cookies nezdieľa s ďalšími stranami. Webová stránka nepriraďuje cookies neprihláseným používateľom. Prihláseným používateľom prideľuje session cookies, ktoré slúžia na bezpečné prihlásenie a nijakým spôsobom nesledujú používateľa. Zásady ochrany osobných údajov

Main menu 2

Dr. Radut Consulting